( خواص خوراکیها )
راز پیشگیری از نابینایی در سال های پیری، در زعفران نهفته است
محققان طی بررسی های خود نشان دادند كه مصرف روزانه زعفران در غذا به تولید سلول های حساس چشمی، كه برای دید ضروری هستند، كمك می كند.
مطالعات انجام شده بر روی حیوانات نشان می دهد كه یك رژیم غذایی حاوی زعفران می تواند از چشم ها در برابر آسیب های ناشی از نور درخشان خورشید محافظت كرده و پیشرفت بیماری های ژنتیكی مانند التهاب رنگدانه ها را كند نماید.
زعفران تاثیر مفیدی در افراد مبتلا به تخریب ماكولای چشم وابسته به سن دارد كه شایع ترین علت نابینایی در كهنسالی است.
دانشمندان اكنون در حال آزمایش های بالینی بر روی افراد مبتلا به تخریب ماكولا وابسته به سن هستند.
سیلویا بیستی مجری این تحقیقات از دانشگاه لا آكویلا می گوید: به نظر می رسد زعفران خاصیت هایی در حفاظت از بینایی دارد. اكنون تلاش داریم سازوكار آن را دریابیم، اما ظاهرا زعفران مانع از مرگ سلولی می شود.
زعفران ویژگی های آنتی اكسیدانی زیادی دارد. همچنین به نظر می رسد این ماده ژن های اسید چرب غشای سلولی را تنظیم می كند و همین امر موجب انعطاف پذیری سلول های بینایی می شود.