(خواص خوراکیها)
نارگیل، گیاهی است که ابتدا در جنوب آسیا کشت میشد و در حال حاضر در تمام مناطق آسیایی وجود دارد.مردم اقیانوس آرام از تمام قسمتهای این درخت استفاده کرده و آن را به عنوان یک غذای اصلی مصرف میکنند.
درخت نارگیل، درختی است زیبا و تنومند که به صورت قائم رشد کرده و بدون انشعابات است.
برگهای آن بسیار بزرگ و زیبا است و دارای گلهایی به رنگ زرد و نارنجی است.در قاعده میوهی نارگیل سه سوراخ وجود دارد که چشمهای نارگیل نامیده میشوند.
گوشت این میوه سفید رنگ و چرب است و درون آن با یک شیره یا مایع شیرین پر شده است.
ارزش غذایی در 100 گرم نارگیل به شرح زیر است:
ویتامین ب: تیامین 10 میلیگرم
ویتامین ث: 2 میلیگرم
کلسیم: 21 میلیگرم
آهن: 2 میلیگرم
فسفر: 98 میلیگرم
چربی: 34/7 گرم
کربوهیدرات: 14 گرم
پروتئین:3/4 گرم
کالری: 359
دیگر خواص نارگیل عبارتند از:
• از تشکیل گواتر ساده پیشگیری میکند.
• دارای خاصیت تناسب اندام است.
• یبوست و هر نوع گاز ایجاد شده در معده را از بین میبرد.
• از روغن نارگیل برای درمان زخمها، بریدگیها، سوختگیها و نیز آفتاب سوختگیها استفاده میشود.
• استفاده از روغن نارگیل بر روی پوست، برای کاهش چین و چروکهای پوستی توصیه میشود.
• روغن نارگیل برای تقویت مو نیز به کار میرود.
• خوردن حداقل 2 قاشق غذاخوری روغن نارگیل نیاز روزانه به ویتامین E را برطرف میکند.
• خوردن آب نارگیل برای رفع مشکلات کلیه و مثانه موثر است.