( خواص خوراکیها )
دانشمندان دریافتند که مصرف سویای بو داده با فشار خون بالا مبارزه کرده و میانگین ابتلای زنان به بیماریهای قلبی و سرطان سینه را کاهش میدهد.
دانه های سویای بو داده چه بسا به کاهش فشار خون زنان در مرحله بعد از یائسگی کمک می کند و این نتایج ممکن است برای زنانی که به دنبال شیوه درمانی دیگری به جای درمان هورمونی جایگزین هستند، کمک کند چرا که این درمان هورمونی جایگزین، احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان سینه را در طولانی مدت افزایش میدهد.
محققان به بررسی خواص دانه سویا پرداخته اند زیرا مشاهده کرده اند میانگین ابتلای زنان به بیماریهای قلبی و سرطان سینه در ژاپن که میزان مصرف سویا در آن بالا است، کاهش نشان میدهد.
محققان در تحقیقات خود روی 60 زن در طول هشت هفته به این نتیجه رسیدند: مصرف روزانه نصف فنجان دانه سویای بو داده میزان فشار خون سیستولیک را به میزان 10 درصد و فشار خون دیاستولیک را به میزان 7 درصد در بین مبتلایان به فشار خون که در این تحقیقات شرکت کرده بودند، کاهش داد.
بر اساس این تحقیقات، میزان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در بین زنان دارای فشار خون عادی نیز به ترتیب 5 و 3 درصد کاهش یافت. کاهش فشار خون به جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی کمک میکند.
این تحقیقات محققان نشان داد: به نظر میرسد مصرف دانههای سویای بو داده باعث کاهش فشار خون به همان میزان برخی داروهای فشار خون میشود.