( خواص خوراکیها )
سنجد ابعادی کوچک دارد اما مقدار ویتامین C موجود در آن بیشتر از پرتقال است. این دانه گیاهی حاوی پروتئین، فیبر، انواع آنتی اکسیدانها، ویتامینهای A ،C ، E ، B۱، B۲، B۶، بتاکاروتن و مواد معدنی مختلف است.
مصرف این دانه گیاهی حاوی مزایای سلامتی زیادی برای بدن بوده که در ادامه خلاصهای از آن معرفی شده است.
از دست دادن وزن بدن، مصرف سنجد باعث کاهش وزن بدن و جلوگیری از ذخیرهسازی چربی اضافی دربافتهای بدن میشود. میدانیم کاهش وزن یکی از دلایل مصونیت از ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، دیابت و انواع سرطانها است.
سنجد حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ۶ و ۹ است و میتواند مانند مصرف ماهی نیاز بدن به تامین روغنهای ضروری را تامین کند و مانع از بروز التهاب و انواع بیماری میشود.
مصرف سنجد به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از ویتامین C میتواند برای درمان مشکلات پوستی و جوانسازی آن مورد استفاده قرار گیرد.
این خوراکی از پیر شدن پوست و تولید رادیکالهای آزاد جلوگیری میکند و به این ترتیب افرادی که خواهان داشتن پوستی جوان و زیبا هستند، میتوانند از آن استفاده کنند.
این دانه گیاهی به درمان آرتریت، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، کاهش چربی، فشار و کلسترول خون، برطرف کردن زخم دستگاه گوارش، درمان نقرس، برطرف کردن بثورات پوستی ناشی از بیماریهایی چون سرخک نیز کمک میکند.
از سنجد همچنین میتوان برای جلوگیری از پیشرفت بیماری آلزایمر در سالمندان استفاده کرد. افراد مبتلا به سرطان که شیمی درمانی میکنند در صورت مصرف سنجد با عوارض کمتری به نسبت سایرین مواجه میشوند و حال عمومی بهتری بدست میآورند.
این دانه میتواند سمی بودن داروهای شیمی درمانی را بر روی دیگر اعضای سالم بدن از بین ببرد و به این ترتیب فرد مبتلا به سرطان کمتر با مشکلات و عوارض جسمانی مواجه میشود.
مصرف سنجد به صورت خام یا حلوای سنجد یا سنجد خشک شده همگی باعث جذب مقادیر بالایی از انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شود.
( باشگاه خبرنگاران )