ماهی تانگ زرد (جراح ماهی زرد)
Yellow Tang / Zebrasoma flavescens
ماهی تانگ زرد از دسته ماهیان آب شور است که با نام جراح ماهی زرد نیز شناخته می شود. زیستگاه این ماهی اقیانوس آرام و خلیج فارس می باشد.
استفاده از جلبک و غذاهای گیاهی در رژیم غذایی این ماهی مناسب است. دمای ۲۴ تا ۲۶ درجه ی سانتی گراد برای این ماهی مناسب است. ماهی تانگ زرد تا ۲۰ سانتی متر رشد می کند.
این ماهی زرد درخشان گاهی اوقات با زیر گونه های جوان تانگ آبی اشتباه می شود . ماهی آرامی است که باید به صورت دسته های بزرگ شش تایی یا بیشتر و درآکواریوم های خیلی بزرگ یا به تنهایی نگهداری شود.
فضای آکواریوم آنها باید با مرجان ، سنگ و جلبک تزئین شود. در تمام سطح آکواریوم حرکت دارند و به نور مصنوعی همراه با نور غیر مستقیم خورشید نیازمند هستند.
اگر چه عمومیتی وجود ندارد اما به نظر می رسد انگل ها و آب نامناسب ابتدا باعث چسبندگی شکم و سپس مرگ این ماهی می شود.
(زمزار)