( خواص خوراکیها )
مطالعات نشان دادهاند که این ماده غذایى فواید بسیارى دارد. به طورى که در شب یلداى ایرانیان، لبوى داغ را نیز به عنوان یکى از مواد غذایى ارزشمند تهیه و میل مى کردند. از جمله فواید آن مى توان به کنترل فشار خون بالا اشاره کرد به این ترتیب که در هر 100 گرم از آن، 380 میلىگرم پتاسیم وجود دارد که به کاهش فشار خون کمک مى کند. به علاوه، در هر 100 گرم از آن، 36 کالرى انرژى وجود دارد و فولات و کاروتن آن نیز بالاست.
همانطور که گفتیم فولات در لبو به مقدار فراوانى وجود دارد و در دوران باردارى به دلیل اهمیت این ماده مغذى خوردن این سبزى توصیه شده تا از بروز نواقص مادرزادى جلوگیرى کند.از این رو، خوردن این سبزى در دوران باردارى یک عادت غذایى خوب به حساب مى آید.
از طرف دیگر، مطالعات بسیارى نشان دادهاند که رنگ ارغوانى چغندر به دلیل وجود ترکیبى به نام بتاسیانین است که خاصیت ضد سرطانى داشته و از بروز سرطانها به خصوص سرطان کولون جلوگیرى مى کند.