کنگر

كنگر و خواص آن

( خواص خوراکیها )

كنگر و خواص آن

( کتگر بخور و لنگر بینداز )

كنگر انواع مختلفی شامل كنگر معمولی و كنگر فرنگی یا همان آرتیشو دارد. باتوجه به اینكه در كشور ما مصرف كنگر معمولی رواج بیشتری داشته و شناخته‌‌شده‌تر است ما در اینجا به خواص این سبزی فصل می‌پردازیم.

كنگر معمولی گیاهی است خودرو با برگ‌های خاردار و ساقه‌های ضخیم شبیه به كرفس كه از آن در پخت سوپ، خورش و حتی به‌صورت خام در سالاد استفاده می‌كنند. البته باتوجه به اینكه برگ‌های آن تیغ‌های ریز و تیزی دارند، هنگام پاك‌كردن مراقب دستان خود باشید؛ پس بهتر است از دستكش استفاده كنید.

كنگر طبیعتی گرم و خشك دارد و به همین علت آن را با ماست نیز می‌خورند و در ضمن برای آن دسته از افرادی كه گرم‌مزاج هستند، خوردن آن توصیه می‌شود. علاوه بر این، كنگر منبع غنی پتاسیم است.

خواص درمانی

كنگر ضدعفونی‌كننده، اشتهاآور، تب‌بر و هضم‌كننده غذاست و درضمن، مصرف آن باعث تقویت دستگاه گوارش می‌شود.

این گیاه و به‌خصوص برگ آن ادرارآور و نیروبخش است و در ضمن قلب را نیز تقویت می‌كند.
كنگر در درمان یرقان، نارسایی كبد و كم‌خونی مؤثر بوده و از كبد در برابر سموم شیمیایی محافظت می‌كند.

محققان معتقدند وجود ماده‌ای به نام سینارین در عصاره برگ كنگر، باعث كاهش كلسترول و تری‌گلیسیرید خون می‌شود. در ضمن همین ماده به همراه ماده دیگری به نام اسید كافئیك موجود در كنگر، كبد را در برابر عفونت حفظ می‌كنند.

توجه: چه كسانی بهتر است كنگر نخورند؟

افرادی كه ناراحتی‌های كلیوی و كبدی شدید دارند از مصرف برگ كنگر پرهیز كنند.

زنان باردار و كودكان

باتوجه به اینكه كنگر باعث انقباض كیسه‌صفرا می‌شود، افرادی كه سنگ كیسه‌صفرا دارند، از خوردن آن صرف‌نظر كنند.

( زمزار )