( خواص خوراکیها )
خواص بهار نارنج (شكوفه درخت نارنج)
بهار نارنج همان شكوفه درخت نارنج است كه در فصل بهار درخت را زینت داده، در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. این گل اگرچه در پخت مربا مورد استفاده قرار میگیرد ولی كاربرد اصلی آن بههمان صورت گل خشك و بهخصوص عرق در طب گیاهی است. برای مصرف دارویی، شكوفههای بهارنارنج را صبح زود به حالت غنچه نشكفته میچینند و سپس در محلی تاریك سریع خشك میكنند تا تغییر رنگ ندهند.
مهمترین خاصیت دارویی بهارنارنج تاثیر آن روی سیستم عصبی بدن است. بهارنارنج آرامشبخش و ضدهیجانات دستگاه عصبی است و سردردهای عصبی و همچنین میگرنی را كاهش میدهد.
بهارنارنج در تقویت معده و طب بسیار مؤثر است و تپش نامنظم قلب، تشویش و اضطراب را از بین میبرد.
برای كنترل تشنجها و حمله قلبی هم بهار نارنج را توصیه میكنند.
اگر مشكل كمخوابی یا بیخوابی دارید، حتما پیش از خواب، مقداری عرق بهارنارنج یا چای آن را بنوشید.
چای بهار نارنج
برای درست كردن چای بهار نارنج، كافی است 10گرم از گل بهارنارنج را در دو لیوان آبجوش به مدت 20دقیقه بجوشانید، سپس آن را صاف كرده، همراه یك قاشق سوپخوری عسل میل كنید. با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.