(خواص خوراکیها)
خوراکی هایی بر علیه آلودگی هوا
1- مصرف لبنیات برای از میان بردن آثار ذرات معلق موجود در هوا مفید است؛ اما تاثیری بر بهبود مسمومیت ناشی از آلایندهها همچون سردرد، تهوع، سرگیجه، تنگی نفس و… ندارد.
2- مصرف روزانه حداقل دو لیوان شیر با چربی زیر 5/1 درصد و پنیر خنثیکننده سموم بهخصوص سربی است که از سوختن بنزین و گازوئیل در هوا منتشر میشود.
3- محصولات لبنی غنی از پروبیوتیک با تقویت باکتریهای مفید بدن سبب کاهش جذب همه فلزات سنگین موجود در هوای آلوده میشوند.
4- سیب، سرب را جذب میکند و مانع رسیدن آسیب به سلولهای بدن میشود.
5- پرتقال، لیمو، گریپ فروت، هویج، انبه، کدو تنبل، فلفل سبز، اسفناج، انواع کلم، گوجهفرنگی، کیوی و غلات سبوسدار هم این خاصیت را دارند.
6- منابع غذایی حاوی ویتامین E مانند گردو، بادام، زیتون، جوانه گندم، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی در روزهای آلوده باید بیشتر مصرف شوند.
7- ماهیهای بخارپز، آبپز یا تنوری غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ و سلنیوم میتوانند از اثرات زیان بار ترکیبات التهابآور آلایندهها بکاهند.
8- آب انار، چای سبز، چای سفید و قهوه به دلیل داشتن ترکیبات فلاونوئیدی به دفاع بدن در برابر عوامل اکسیدکننده کمک می کنند.