( خواص خوراکیها )
اثرات گوجه فرنگی در پیشگیری از چاقی
محققان معتقدند، گوجه فرنگی با ایجاد احساس سیری برای مدت طولانی ، در كنترل وزن افراد تاثیر زیادی دارد.
متخصصان علوم تغذیه پیشتر دریافته بودند : گیاهخواران و افرادی كه میوه و سبزی زیادی مصرف می كنند ، در مقایسه با افرادی كه از رژیم غذایی استاندارد مدرن حاوی غذاهای فراوری شده فراوان استفاده می كنند ،لاغرتر هستند، اما اكنون دریافتند این امر صرفا ناشی از پائین بودن كالری سبزی و میوه ها نیست.
گوجه فرنگی سرشار از لیكوپین است كه بنابرعقیده دانشمندان با كاهش هورمون اشتها ، به احساس سیری افراد كمك می كند.
پژوهشگران دانشگاه ریدینگ انگلیسی با بررسی تاثیرات مصرف نان غنی شده با سبزیجات بر 17 زن 35- 18 ساله كه دارای وزن طبیعی هستند، دریافتند: در بین افرادی كه از نان های غنی شده با پنیر خامه ای، هویج و گوجه فرنگی مصرف كردند، آنهایی كه از نان دارای گوجه فرنگی استفاده كردند، بیشتر احساس سیری می كردند.
لیكوپین موجود در گوجه فرنگی كه این سبزی را به رنگ قرمز در می آورد از تركیبات اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است كه به كاهش بیماریهای قلبی و دیابت، فراموشی و برخی از انواع سرطان شهرت دارد.
متخصصان علوم تغذیه پیشتر دریافته بودند : گیاهخواران و افرادی كه میوه و سبزی زیادی مصرف می كنند ، در مقایسه با افرادی كه از رژیم غذایی استاندارد مدرن حاوی غذاهای فراوری شده فراوان استفاده می كنند ،لاغرتر هستند، اما اكنون دریافتند این امر صرفا ناشی از پائین بودن كالری سبزی و میوه ها نیست.
گوجه فرنگی سرشار از لیكوپین است كه بنابرعقیده دانشمندان با كاهش هورمون اشتها ، به احساس سیری افراد كمك می كند.
پژوهشگران دانشگاه ریدینگ انگلیسی با بررسی تاثیرات مصرف نان غنی شده با سبزیجات بر 17 زن 35- 18 ساله كه دارای وزن طبیعی هستند، دریافتند: در بین افرادی كه از نان های غنی شده با پنیر خامه ای، هویج و گوجه فرنگی مصرف كردند، آنهایی كه از نان دارای گوجه فرنگی استفاده كردند، بیشتر احساس سیری می كردند.
لیكوپین موجود در گوجه فرنگی كه این سبزی را به رنگ قرمز در می آورد از تركیبات اصلی رژیم غذایی مدیترانه ای است كه به كاهش بیماریهای قلبی و دیابت، فراموشی و برخی از انواع سرطان شهرت دارد.