(خواص خوراکیها)
1) ابتدا غذا به وسیله دندانها باید خوب جویده شود و با بزاق دهان خوب مخلوط شود. خوب جویدن و نرم نمودن، اولین گام برای هضم بهتر مواد غذایی در بدن میباشد.
3) یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوشهای کبدی و لوزالمعده و روده نیز باشد. برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوسدار و سبزیهای تازه مفید است.
4) ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست مۆثر است.
5) پرخوری و نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است. استراحت دادن به معده و نخوردن به مدت کوتاه، باعث میشود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد.
6) سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است.
7) غذاهای پرچرب و شیرینیها و موادی مثل سوسیس و کالباس در هضم غذا مشکل ایجاد میکنند.
8) غذایی که مدتی میماند و خوراکیهایی که در آن مواد نگهدارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف میکند.
برای رفع یبوست
1- خوردن یک لیوان خاکشیر صبح ناشتا
2- مخلوط یک فنجان آب کرفس با آب هویج
3- مخلوط یک قاشق غذاخوری پودر گل سرخ و یک فنجان ماست بدون چربی
4- خوردن شش عدد زیتون همراه با غذا
5- مخلوط عرق کاسنی همراه با عسل روزی یک استکان صبح ناشتا
6- هر روز همراه با غذا سبزی شوید، جعفری، کاهو، گشنیز مصرف شود.
7- صبحانه کامل خورده شود.
8- شب غذای سبک میل شود.
آلوئه ورا برای رفع یبوست
مشخصات ظاهری این گیاه، درختچه با برگهای ضخیم گوشتی است. در داخل این برگها مایع ژلهای ذخیره شده و در مناطق گرم و شرجی رشد میکند.خواص درمانی این گیاه: آلوئه ورا بهبود دهنده آرتروز، تقویت کننده معده و اثنیعشر و روده، برطرف کننده یبوست و سرشار از ویتامین A، B1، B2، B6، B12، C و E میباشد. ضد استرس و ضعف اعصاب معده میباشد، تقویت کننده سیستم دفاعی بدن بوده و تنظیم کننده هضم غذا و دفع مواد زائد را از روده بسیار آسان میکند.آب درون برگ گیاه را روزی یک فنجان قبل از غذا هر روز میل کنید.
گشنیز و رفع یبوست
این گیاه علفی در تمام مناطق ایران رشد میکند. ساقه گیاه کوتاه و نازک و برگهای آن بسیار لطیف میباشد. تقویت کننده معده و ضد باکتری معده و روده میباشد. برای جلوگیری از یبوست روزی 20 گرم سبزی گشنیز را خُرد کرده و میل کنید. برای رفع یبوست روزی یک استکان آب گشنیز صبح ناشتا یا شب موقع خواب با یک قاشق روغن زیتون مصرف شود.
بادرنجبویه و رفع یبوست
این گیاه از خانواده نعناع میباشد و عطر مخصوص به خود دارد. در مناطق خراسان رشد میکند.برگهای آن پنجهای بریده و ریز میباشد. مانند گشنیز است با این تفاوت که برگهای آن پهنتر و بریدگی در آن بیشتر است.دارای ویتامینهای A، B و C و تقویت کننده معده و روده میباشد و صفرا را از بین میبرد.10 گرم برگ بادرنجبویه را در یک لیوان بجوشانید و با یک قاشق پودر گل سرخ و یک قاشق روغن زیتون یک شربت غلیظ درست کرده و روزی یک استکان میل کنید. یبوست را از بین میبرد و تقویت کننده دستگاه گوارش میباشد.
کاهو و رفع یبوست
شکل ظاهری آن دارای برگهای پهن و ساقه کوتاه و دارای گلهای صورتی میباشد. کاهو سرشار از ویتامینهای K، B و P همراه با مواد معدنی، ید، کلسیم، منیزیم و مواد قندی، سلولز، کمی نشاسته، کلروفیل، آهن، پتاسیم، فسفر و گوگرد میباشد.کاهو تقویت کننده معده و روده و ضد یبوست است. بهتر است کاهو همراه با روغن زیتون مصرف شود. البته برگهای تیره خاصیت بیشتری دارد. کاهو همراه با آب لیمو تازه و روغن زیتون مفید است.