(خواص خوراکیها)
کدو خواص فوق العاده ای دارد. کالری اندک و مواد مغذی چشمگیر موجود در آن انگیزه ی زیادی برای مصرف ایجاد می کند.
در این مطلب نگاهی گذرا به این سبزی می اندازیم…
پیامبر صلی الله علیه و آله: کدو بخورید، چرا که عقل را تیز و (کارایی) مغز را زیاد می کند. بحارالانوار (ط-بیروت) ج 63، ص 229
کدو کم کالری است
کدو از 94 درصد آب تشکیل شده و یکی از سبزیجات کم کالری محسوب می شود. یک سهم غذایی (250 میلی لیتر معادل یک لیوان) کدوی خرد شده ی خام کمتر از 20 کالری وارد بدن می کند و در عین حال 28 میلی گرم اسیدفولیک دارد. این میزان حدود 7 در صد نیاز روزانه ی یک فرد بزرگسال به این ویتامین را تأمین می کند. ناگفته نماند که همین میزان کدو حاوی 12 میلی گرم ویتامین C و 250 میلی گرم پتاسیم دارد.
کدو حاوی بتاکاروتن
کدو حاوی میزان قابل توجهی بتاکاروتن است. البته نه به اندازه ی بتاکاروتن موجود در کدو تنبل. با این حال کدو سبز نیز منبع خوب این آنتی اکسیدان محسوب می شود. یادتان باشد که گرفتن پوست کدو باعث از بین رفتن این آنتی اکسیدان می شود.
کدو یک سبزی چندمنظوره
طعم کدو به گونه ای است که می توان از آن در انواع غذاها استفاده کرد. کدو با گوجه فرنگی طعم خوبی ایجاد می کند و برای تهیه ی لازانیای سبزیجات و غیره فوق العاده است. حتی می توانید آن را رنده کرده و با ماست میل کنید.
می شود کدو را خام خورد
کدو یکی از آن سبزیجات تر و تازه ای است که خام نیز مصرف می شود. کدوی خام برای تهیه ی سالادها بسیار مناسب است. افرادی که رژیم گرفته اند می توانند آن را حلقه حلقه کرده و به عنوان میان وعده میل کنند.
کدو هر چه کوچک تر بهتر
برخی از کدوها بسیار بزرگ می شوند. البته می توان از آنها نیز استفاده کرد. اما هرچه کدوها کوچکتر باشند بهتر است. چون هرچه بزرگتر بشوند طعم خود را از دست می دهند.
مراقب باشید کدو زود خراب می شود
در حین خرید دقت کنید و کدوهایی را انتخاب کنید که سفت هستند و زمانی که آنها را در دست می گیرید سنگین به نظر می آیند. یادتان باشد کدوها را تازه به تازه مصرف کنید. چون نگهداری چند روزه ی آنها در یخچال باعث می شود زود خراب شوند.