( گل و گیاه )
نگهداری از گیاهان آپارتمانی در منزل به تمیزی هوا کمک میکند، یک وسیله دکوری زیبا است که میتواند جلوهای زیبا و دلانگیز به خانهتان هدیه کند و شما را با طبیعت که منبع آرامش است، آشتی دهد.
برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی به این نکات توجه کنید
۱. خاک (بستر کاشت)
۲. آبیاری
اینکه چه نوع گیاهی را برای نگهداری انتخاب کرده اید و دما و رطوبت محل زندگی شما در میزان و نحوه آبیاری گیاه تاثیر مستقیم دارد. بنابراین نمیتوان یک قانون کلی در بحث آبیاری و نگهداری از گیاهان آپارتمانی عنوان کرد. با این وجود در بیشتر گیاهان، آبیاری باید به مقداری انجام شود که آب از کف گلدان خارج شود. همچنین بهتر است آب زیر گلدانی را هر مرتبه خالی کنید تا از پوسیدگی ریشه گیاه پیشگیری شود. به طور کلی میزان آبیاری، دور و تعداد آبیاری بستگی به عواملی مانند دمای محیط، نوع گیاه، اندازه گلدان وجنس گلدان (سفالی، پلاستیکی، لعابی، فایبرگلاس و غیره) دارد. به عنوان مثال گلدان سفالی تخلخل زیادی دارد و تبخیر آب در آن سریعتر انجام میشود، ولی گلدان پلاستیکی یا لعابی تخلخلی نداشته وآب از سطح آن کمتر و به کندی تبخیر میشود وبه آب کمتری نیاز دارد.
طبقهبندی کلی گلهای آپارتمانی از لحاظ نحوه آبیاری به شرح زیر است:
۱- گیاهانی که به آب زیاد برای رشد خود نیاز دارند و لازم است سطح خاک گلدان همواره مرطوب و نه خیس باشد مانند کاج مطبق، فیکوس، دراسینا، نخل مرداب و …
۲- گیاهانی که به رطوبت در حد متوسط نیاز دارند و بایستی خاک آنها در فاصله دو آبیاری خشک شود. بیشتر گلهای آپاراتمانی در این دسته قرار دارند مانند دیفن باخیا، پیرومیا، پتوس، حسن یوسف، آگلونما و …
۳- گیاهانی که به خشکی مقاومند و به رطوبت جزئی نیاز دارند مانند انواع کاکتوسها، ساکولنتها، برگ انجیری، سانسیوریا، سرخس و …
۳. دما
۴. نور
۵. کوددهی
۶. سمپاشی
هر گیاهی در معرض حملات آفات و بیماریهایی است که میتواند موجب از بین رفتن آن شود. برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی و مبارزه با هر آفتی، ابتدا باید آن را به خوبی بشناسید تا بتوانید عامل از بین بردن آن را به درستی انتخاب کنید. برای سمپاشی گیاهان آپارتمانی خود میتوانید از سمهای شیمیایی موجود در بازار استفاده کنید. همچننی میتوانید برگی را که دچار آسیب شده است را از گیاه قطع کنید و آن را به یک گلفروشیها یا متخصص گیاهان نشان دهید تا سم و آفتکش مناسبی به شما معرفی کند. سم را خریداری کنید و بر اساس دستورالعمل نوشته شده روی بستهبندی آن، عمل کنید.
در پایان توصیه میکنیم برای اینکه همواره گیاهان سرحالی داشته باشید باید به صورت مرتب گیاهان خود را بررسی کنید و به ظاهر آنها توجه داشته باشید. به این ترتیب، در صورتی که علائمی از بیماری یا وجود آفات در آنها دیدید، زود دست به کار شوید و برای درمان اقدام کنید. همچنین برای نگهداری از گیاهان آپارتمانی خود، بطور روزانه آن را بازدید و بررسی کنید و اگر برگ زرد شده یا سوختهای را مشاهده کردید، آن را از گیاه جدا کنید. به این دلیل که وجود برگهای خراب موجب آسیب سایر برگها نیز میشود.
( ستاره )