پسته

پسته و فواید درمانی آن

( خواص خوراکیها )

پسته و فواید درمانی آن

مغز پسته از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است و برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.

پسته بسیار مقوی است و حاوی ویتامین های ب ،۱ ب 3، ویتامین E بوده و املاح مغذی شامل آهن، پتاسیم، فسفر و كلسیم را داراست.مغز پسته به دلیل دارا بودن آهن، خون ساز است و معمولاً به افرادی كه از كم خونی فقر آهن رنج می برند، مصرف آن توصیه می شود.

همچنین آن را تقویت كننده نیروی جسمی می دانند. از دیگر خواص پسته می توان به وجود كوآنزیم كیو۱۰(10Q) اشاره كرد كه انواعی از آنتی اكسیدان است و در پیشگیری از بیماریهای قلبی، نافع است.

پسته قادر به برطرف كردن اسهال معمولی و اسهال خونی است و چون حاوی مواد مغذی مناسب به همراه ویتامین ها بوده و كالری بالایی دارد ، مصرف آن به ورزشكاران، دانش آموزان، نوجوانان به خصوص در سنین رشد و به زنان باردار و شیرده توصیه می شود.

پوست سبز پسته تازه نیز خواص متفاوتی داراست. در برخی منابع آن را درمان مناسبی برای رفع بوی بد دهان ذكر می كنند و جویدن آن را برای التیام زخم های داخل دهان مناسب دانسته و برای استحكام لثه ها، مالیدن آن را بر روی لثه سودمند ذكر می كنند.

دم كرده پوست سبز پسته حالت دل به هم خوردگی و استفراغ را از بین می برد. برای رفع سكسكه پوست سبز پسته را دم كنید و یك فنجان از آن بنویشید. مغز پسته حاوی اسیدهای چرب مفید بوده، اما مصرف آن به افرادی كه میزان تری گلیسرید خون بالایی دارند، توصیه نمی شود، همچنین به دلیل هضم دشوار آن برای معده مناسب نیست.

برخی از افراد معتقدند كه مصرف زیاد پسته، باعث كثیف شدن خون می شود كه این به دلیل بالا رفتن ازت در خون است و اشخاصی كه دچار ضعف و نارسایی كبد هستند و مبتلایان به بیماریهای نقرس و دیابت و ناراحتی كلیه، باید از خوردن پسته خودداری كنند.

( زمزار )

همچنین ببینید

پسته

آشنایی با 5 خاصیت پسته

( خواص خوراکیها ) آشنایی با 5 خاصیت پسته پسته یک ماده غذایی فوق العاده …