(خواص خوراکیها)
مصرف پیاز به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B موجب آرامش بدن میشود. پیاز به دلیل داشتن ویتامینهای گروه B آرامبخش است و به دلیل داشتن ویتامین C اثر ضد التهابی دارد.
مصرف پیاز برای افراد مبتلا به بیماریهای قلبی بسیار مفید است و در افرادی كه احتمال بروز بیماریهای قلبی و عروقی زیاد است مثل سالمندان و میانسالان اگر نصف پیاز را در روز مصرف كنند، 20 تا 30درصد كلسترول بد خون كاهش پیدا میكند و كلسترول خوب خون را افزایش میدهد.
پیاز به دلیل تركیبات گوگردی كه دارا است، میتواند از ایجاد سلولهایی كه با تغییر شكل خود موجب بروز سرطان میشوند ، جلوگیری كند.
پیاز برای رشد مو مؤثر است. در درمان یبوست ، میگرن ، چاقی ، پروستات ، بواسیر ، یرقان و ورم گلو ، پیاز میتواند مفید باشد.
پیاز دارای خاصیت ضدالتهابی است و میتواند علائم التهاب مثل درد، تورم، آرتروزها و دردهای نواحی مختلف را تسكین دهد.
آلرژیها، آسم و بیماریهای دستگاه تنفسی با مصرف پیاز كاهش پیدا میكند. سیر و پیاز هر 2آنزیمهایی كه التهاب ایجاد میكند، را مهار میكنند.
پیاز نیز مانند سیر خاصیت ضدعفونی دارد و قادر است از تجمع پلاكتها جلوگیری كند و در تجزیه فیبرین (لخته خون) دخالت كند.
(مرتضی صفوی متخصص تغذیه )