(خواص خوراکیها)
آب میوه ی کاهنده ی کلسترول خون
در فصل سرما به دلیل سردی هوا افراد چندان احساس تشنگی نمیکنند ولی نباید فراموش کرد که آب بدن همواره باید تامین شود. آب میوه میتواند منبع خوبی برای تامین آب بدن به همراه ویتامین باشد ؛ همواره استفاده از آب میوه طبیعی را به جای آب میوههای صنعتی توصیه میکنیم چرا که آب میوههای صنعتی حاوی مقادیر زیادی شکر و نگهدارنده هستند که هر یک عوارض خاص خود را دارد.
در فصل سرما هویج، سیب و پرتقال بهترین منبع برای تهیه آب میوه طبیعی هستند چرا که هم در بازار موجودند و هم حاوی ویتامینهای گروه A, B و C هستند که از بروز سرماخوردگی جلوگیری میکنند.
سیب حاوی پکتین است که این ماده در رودهها ژلی درست میکند که سموم را دفع و فعالیت دستگاه گوارشی را فعال و همچنین میزان کلسترول خون را تنظیم میکند.
مطالعههای بسیاری درباره مصرف سیب و آب آن انجام شده که نشان میدهد وجود آنتیاکسیدانی به نام «کوئرستین» در سیب میزان کلسترول بد خون را پایین میآورد و به این ترتیب احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته نیز به میزان قابلملاحظهای کم میشود.
همچنین پرتقال بهترین منبع ویتامین C و اسیدفولیک است و مصرف آن به خانمهای باردار برای تقویت سیستم ایمنی بدن و رفع کم خونی بسیار توصیه میشود.
همچنین افراد سالمند که معمولا با بیماری آرتروز دست به گریبانند میتوانند با مصرف روزانه یک لیوان آب پرتقال تا حد زیادی از گسترش آن جلوگیری کنند.
(شیوا فرجی متخصص تغذیه)