( توصیه های کشاورزی )
5 دلیل بر مضر بودن سوزاندن کاه در مزارع
1) سوزاندن كاه موجب تلفات برخی عناصر غذایی موجود در آن ميشود. بنابراین در اراضی که کاه سوزانده میشود در مقایسه با اراضی که کاه به زمین برگردانده میشود نیاز به مصرف کود بیشتری میباشد.
2) در مناطقی که برداشت با دست صورت میگیرد كاه بصورت كپههايي در محل خرمنكوبي جمعآوري شده و بعد از برداشت سوزانده ميشود. این عمل منجر به انتقال عناصر غذايي از پيرامون مزرعه به مركز آن يا حتي انتقال از مزارع مجاور به مزرعهاي ميشود كه بعد از خرمنكوبي، بقايا در آن سوزانده ميشود. به عبارت دیگر برخی قسمتهای مزرعه از نظر برخی عناصر غذایی فقیر و در جایی که کاه سوزانده میشود تجمع عناصر غذایی به وجود میآید. در طول زمان، این عمل موجب میشود تا یکنواختی حاصلخیزی خاک مزرعه از بین برود و رشد محصول ممکن است در سال بعد در کل مزرعه یکنواخت نباشد.
3) سوزاندن كاه علاوه بر مشکلات یاد شده موجب از بین رفتن موجودات مفیدی میشود که در خاک وجود دارند.
4) سوزاندن کاه موجب آلودگي محیط زیست میشود. علاوه براین ممکن است در تغییر شرایط آب و هوایی تاثیر داشته باشد و منجر به افزایش درجه حرارت زمین شود.
5) کاه میتواند به عنوان یک منبع غذایی در جیره غذایی دامها مورد استفاده قرار گیرد. بنابراین جمع آوری کاه و استفاده از آن به عنوان غذای دام، موجب افزایش درآمد کشاورزان میشود.